Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne o kawowym smaku i o wiele mniej kaloryczne od tradycyjnego tiramisu;)
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20235
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 144
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2082
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2727
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 727
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20235
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 144
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2082
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2727
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 727
Składniki
zaparzamy kawę z 2 łżeczek kawy rozpuszczalnej, oraz przygotowujemy galaretkę dodając do niej 200ml wody
w naczyniu żaroodpornym (lub pucharkach jak kto woli) układamy biszkopciki
nasączamy je wystudzoną kawą
oddzielamy żółtka od białek. Ubijamy je w osobnych naczyniach z cukrem pudrem ( żółtka + 3 łyżki cukru pudru, białka + 3 łyżki cukru pudru)
serki homogenizowane odlewamy z nadmiaru wody i ucieram z 2 łyżeczkami kawy rozpuszczalnej.
mase z serków mieszamy razem z żółtkami, następnie dodajemy ubite białka oraz tężejącą galaretkę
wykładamy masę na biszkopty. Nastepnie znowu moczymy biszkopty w kawie i nakładamy resztę masy.
wkładamy do lodówki, aby wszystko stężało. Przed podaniem posypujemy kakao lub czekoladą. Ja dodatkowo posypuje rodzynkami oraz orzechami;)