Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto w paski przypominający zwierzę - Zebrę.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 29
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 351
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 29
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 351
Składniki
Jajka, cukier waniliowy i cukier utrzeć mikserem.
Dodawać po trochu mąki, oleju i wody, (np. po szklance mąki po 1/3 szkl oleju i po 1/3 szkl wody) i nadal ucierać. Na końcu dodać proszek do pieczenia - 2 łyżeczki czubate.
Ciasto dzielimy na 2 równe części I część- dodajemy do niej 2 czubate łyżki mąki II część- dodajemy do niej 2 czubate łyżki kakao Na środek formy okrągłej- tortownicy nalewać na przemian po 2 łyżki ciemnego ciasta i jasnego, aż do wykończenia się składników. Powstaną charakterystyczne pręgi. 180 stopni - 60 minut Można polać stopioną czekoladą i posypać orzechami.