Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 27
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 345
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 27
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 345
Składniki
Szynkę drobniutko pokroic. Cebulę obrac i posiekac. Kaszkę ugotowac w 1 szklance osolonej wody (ok. 5 minut). Przestudzic ją i wymieszac z pokrojonymi składnikami. Do masy dodac jajko i musztardę, doprawic solą i pieprzem, wyrobic. Formowac krokiety, obtoczyc w kaszce kukurydzianej i pozostawic na około godzinkę żeby przeschły. Po tym czasie maczac w roztrzepanych jajkach, obtaczac w bułce tartej i smażyc na rumiano.
Można podawac z sosem pomidorowym oraz ulubioną surówką.
Przepis pochodzi z książeczki "Lubię gotowac - Kolacje na ciepło".