Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Knedle każdy robi inaczej. Zaufałam przepisowi z anielskiej kuchni i wszytkim smakuje.
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 297
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 64
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 97
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 471
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 297
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 64
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 97
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 471
Składniki
Ugotowane wystudzone ziemniaki mielimy lub przecieramy. Dodajemy mąkę pszenną i jajka - wyrabiamy. Dosypujemy małymi partiami mąkę ziemniaczaną - tyle dopóki ciasto nie będzie odchodziło od ręki. Śliwki pozbawiamy pestki (kroimy na pół wyciągamy pestki i znów składamy, dzięki temu mamy calą śliwkę, z której nie leci sok). Z ciasta robimy rulon jak na kopytka i tak samo kroimy - tyle że wieksze kawałki ok.ok 1,5 cm szerokości. Zależy ile chcemy mieć ciasta. Rozpłaszczamy i wkładamy śliwkę. Lepimy kulki. Gotujemy na wrzątku. Najlepsze z masełkiem i bułką posypane cukrem.