Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drobne, kruche ciasteczka, szybkie w wykonaniu. Z porcji wychodzi ok. 25szt.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 27
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 348
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 27
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 348
Składniki
Masło zagnieść z cukrem mąką i żółtkiem. Z ciasta formować kuleczki wielkości orzecha laskowego w łupinie. Palcem lub końcem drewnianej łyżki robić dołeczek w środku. Piec 13-15 min. w temp.200st. Galaretkę rozpuścić w 1/2 szkl. wody. Poczekać aż zacznie tężęć i łyżeczką nakłać odrobinę w zagłębienie.