Sezon na truskawki

Wyłoniliśmy laureatów II tygodnia konkursu!

Drugi tydzień konkursu za nami. Zobaczcie, jakie przepisy z makaronem Barilla w roli głównej zostały nagrodzone.

Przepis Pani Julianny B. z Lublina:


Porzebne będą:

200g makaronu reginette napolitane Barilla
100g wędzonego boczku
100g zielonych strąków cukrowego groszku
pęczek młodych marchewek
1 młoda cukinia
1 cukrowa cebula
kilka gałązek tymianku
50g parmezanu
sól, pieprz
oliwa do smażenia

Sposób przygotowania:

Warzywa umyć, obrać, pokroić: cebulę w piórka, marchew w talarki, cukinię w półtalarki, boczek w kostkę.
Na patelni rozgrzać odrobinę oliwy, zrumienić boczek. Na tej samej patelni kolejno obsmażyć cebulę, marchew, cukinię, groszek.
Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente, odcedzić, wymieszać z warzywami i boczkiem. Doprawić do smaku pieprzem i tymiankiem. Przed podaniem posypać startym
parmezanem.

Zobacz zwycięski przepis Pani Izabeli K. z Warszawy, za który otrzymała zestaw produktów firmy Barilla. Kliknij!

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Ciasta Sernik wiejski

Ten sernik wiejski to ukłon w stronę prostoty i najlepszej jakości produktów....

Odsłon: 1109

60 min
4
Sałatki Sałatka ziemniaczana „raz, dwa”

Prosta sałatka ziemniaczana z ogórkiem, dymką i rzodkiewką. Do niej sos czosn...

Odsłon: 5082

15 min
6

Przepis dnia

Desery Placuszki jogurtowe z truskawkami

Delikatne, puszyste placuszki na jogurcie greckim ze świeżymi truskawkami to...

Odsłon: 1364

15 min
12

Polecane artykuły

Informacje Babcia robiła najlepszą szczawiową. W sezonie robię z niego pesto, dodaję do makaronu i sałatek

Szczaw to jedno z tych warzyw, które niezwykle kojarzą się z dzieciństwem. Szczawiowa była wtedy prawdziwym przysmakiem. Nadal to jedno z najlepszy...

7
Informacje Zielona moc wiosny. Groszek zielony na 6 sposobów

Wiosna to idealny czas, aby cieszyć się pełnią smaków i korzyści, jakie oferuje wiele warzyw. Zielony groszek jest jednym z nich. To niepozorne wa...

7