Składniki:
- 100g czerwonej papryki
- 1 cebula średniej wielkości
- 100g białej ryby ( np. karpia)
- 200g łososia
- 200g ziemniaków
- 1 marchewka
- 1 pietruszka
- 1/2 selera
- 2 kostki paprykowe
- 100g kwaśnej śmietany
Sposób przygotowania:
1. Warzywa pokrój w kostkę podsmaż na oliwie dodaj dwie kostki paprykowe szczyptę roztartego kminku .
2. Całość smaż chwilę , zalej litrem wody doprowadź do wrzenia.
3. Ziemianki pokrój w kostkę dodaj do zupy gotuj aż będą miękkie.
4. Rybę pokrój w kostkę dodaj do gotującej się zupy chwilę jeszcze podgotuj mieszając od czasu do czasu.
5. Zupę podawaj z łyżką kwaśnej śmietany nałożonej na środek talerza.
Danie dla czterech osób
Danie proste w przygotowaniu
Czas przygotowania 30 min
Kuchnia Węgierska
Węgierska zupa Rybna
Dlaczego warto wypróbować Węgierską zupę rybną ?Nie tylko dlatego, że można zrobić ją w mgnieniu oka, ale przede wszystkim dlatego że ryba jest doskonałym źródłem łatwo przyswajalnego białka, zapobiega anemii, poprawia pamięć i wpływa zbawiennie na wzrok. W połączeniu z warzywami kusi niepowtarzalnym smakiem.
REKLAMA
REKLAMA
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Dania główne
Pieczeń wieprzowa wolno pieczona
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Tłusty czwartek
- Do pracy
- Polska
- Mięso
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Cynamon
- Kolendra
Odsłon: 168
12
Dodatki
Muhammara- pasta z pieczonej papryki
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
- Impreza
- Grill
- Śródziemnomorska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Wegańskie
- Warzywa
- Papryka
- Owoce
- Orzechy
- Włoskie
- Przyprawy
- Czosnek
- Dla zdrowia
Odsłon: 22
2
REKLAMA