Ewa_Gotuje

Tosty - nie tylko z żółtym serem

Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Rano towarzyszy pośpiech, zamieszanie i wyścig z czasem, ale wiesz co? Tosty zrobią się same! Poznaj inspiracje na tostowe poranki!

123RF/Picsel

Chrupkie, świeże i apetyczne

Tosty cieszą się ogromną popularnością, ponieważ są szybkie i smaczne! Możesz je przyrządzić na słodko lub na słono i schrupać jeszcze przed wyjściem z domu. Do takich kanapek najlepiej pasuje pieczywo tostowe, ale warto zastąpić takie kanapki ich zdrowszym odpowiednikiem np. chlebem orkiszowym, gryczanym lub żytnim na zakwasie. Pieczywo tostowe ma to do siebie, że przez dłuższy czas cieszy się świeżością i miękkością, niestety to mieszanka sztucznych dodatków, konserwantów i mąki.

Toster czy opiekacz?

Sekretem ciepłych i sycących kanapek nie są tylko świeże produkty. Przyda się sprzęt, który z perfekcją wypiecze chrupiące tosty. Co zatem wybrać – toster czy opiekacz? Toster zamienia pieczywo w grzanki, podgrzewa je w pozycji pionowej, a po ich wyjęciu możesz zająć się doborem ulubionych składników, sosów lub kremów czekoladowych. Z kolei opiekacz powoduje, że kanapka leży poziomo i jest podgrzewana. To sprawia, że tost jest dokładnie opieczony. Masz ochotę na tost z ciągnącym się serem? Wybierz opiekacz! Promocje na opiekacze znajdziesz w sklepie Neonet.

Poznaj przepisy na pożywne tosty:

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

60 min
1
15 min
1

Polecane artykuły

14
Ewa gotuje Lekkie przepisy na wiosenne dania w kuchni Ewy Wachowicz

Jeżeli brakuje ci pomysłu na wiosenne dania, koniecznie zerknij do przepisów, które pojawiły się w 513. odcinku programu "Ewa gotuje". Nie mogło za...

4
Informacje 15 najlepszych ciast z rabarbarem. Tylko proste przepisy

Najlepsze desery to takie, które szybko i łatwo się przygotowuje. Oczywiście muszą świetnie smakować i zawierać składniki dobrej jakości. Takie są...

68
Informacje Kuchnia gruzińska bez niej jest niekompletna. Chroni serce i wspiera pracę mózgu

Kolendra to cytrusowo-pikantna przyprawa, która regularnie gości w wielu polskich kuchniach. Nic w tym dziwnego - nie dość, że idealnie podkreśla s...

13