Ewa_Gotuje

Zapraszamy na szóstą edycję festiwalu „Święto Rydza”

To doroczne wydarzenie wpisane już na stałe w koloryt Wysowej Zdroju i Beskidu Niskiego.

Gdy w górach zaczyna się jesień, a opadające z drzew liście zaczynają szeleścić pod nogami, znak, że pora na rydze!

Na przełomie września i października do Wysowej Zdroju tradycyjnie zjeżdżają liczni miłośnicy grzybobrania, smakosze potraw z rydzami i wszyscy pragnący ciekawych, zajmujących rozrywek w gronie rodziny i przyjaciół.

Święto Rydza jest okazją do leśnych wędrówek i spacerów w Parku Zdrojowym. Dla smakoszy jest czasem kulinarnych doznań. Pozwala także na poznawanie historii Uzdrowiska Wysowa Zdrój, bogatej kultury Beskidu Niskiego, sztuki ludowej, tradycji i zwyczajów ludności tego niezwykle interesującego zakątka naszego kraju. W Parku Zdrojowym można podziwiać oryginalne prace rękodzielnicze, pamiątki zanikających zawodów. Podczas Święta koniecznie trzeba wziąć udział w „Polowaniu na Rydza!".

W to rydzowe święto Park Zdrojowy tętni życiem. Organizatorzy zapewniają interesujące prelekcje o tematyce mikologicznej, występy artystyczne, zabawy dla dzieci, konkursy, pokazy i quizy. Wieczorem zapraszają na Dancing „Rudy, rudy, rudy rydz ... „.

 

Na Święto Rydza zapraszają pomysłodawcy i organizatorzy - właściciele Starego Domu Zdrojowego w Wysowej Zdroju. My też serdecznie zapraszamy do Wysowej - Zdrój. Wydarzenie objęliśmy patronatem :-)

 

Źródło: Infromacja prasowa

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Sałatki Surówka do obiadu z młodej kapusty

Prosta i szybka surówka z młodej kapusty, którą przygotujesz zaledwie w kilka...

Odsłon: 49

15 min
11
Dodatki Marynata do karkówki z grilla

Karkówka na grilla dobrze zamarynowana to połowa sukcesu. Marynata nadaje mię...

Odsłon: 102

15 min
5
60 min
6

Polecane artykuły

Ewa gotuje Szybka i smaczna kuchnia Ewy Wachowicz

W kolejnym odcinku kultowego już programu „Ewa Gotuje”, aktorka Małgosia Socha, pod okiem prowadzącej, przygotowała szybkie i niezwykle smaczne pot...

2
Informacje Musztardowiec – zdrowe liście nie tylko na sałatki

Musztardowiec (Brassica juncea) to warzywo, które w Polsce nadal jest mało znane, ale zasługuje na większą popularność ze względu na swój pikantny,...

0
Informacje Co roku o tej porze robię najlepszy mus rabarbarowy. Do ciasta, naleśników, a nawet wędlin

Wielu z nas okres wiosenny kojarzy się ze smakiem domowego kompotu z rabarbatu lub babcinego ciasta z kruszonką. Sezon na ten przysmak trwa dosyć k...

1
Informacje Łosoś na wiosenny obiad. 7 smakowitych dań z łososiem w roli głównej

Wiosna to doskonały czas na eksplorację kulinarnych możliwości, a łosoś stanowi idealną bazę dla różnorodnych dań na wiosenny obiad. Z jego wyjątko...

0