Top 5 deserów, których spróbujesz podczas Festiwalu Fine Dining Week

Mus z fasoli Tonka z karmelizowaną gruszką, sernik owczy z kruszoną bezą z popiołem, ciasto pietruszkowe a może lody z tymiankiem? To tylko kilka z wielu wyjątkowych deserów, których można skosztować w trakcie trwającego Fine Dining Week.

Fot. materiały prasowe

Oryginalne, lekkie, słone - sami zdecydujcie, dla którego tym razem warto zgrzeszyć. Poniżej prezentujemy top 5 deserów, których koniecznie trzeba spróbować w tej edycji Festiwalu.
Jesienna edycja Fine Dining Week potrwa do 5 grudnia, z tej okazji specjalnie na Festiwal restauracje przygotowały unikalne menu #SpozaKarty. W cenie 139 zł (z Visa 30 zł rabatu), na wszystkich Gości czeka 5-daniowe, wyjątkowe menu oraz festiwalowy koktajl Martini Fiero & Kinley Tonic Water. Słodkim zwieńczeniem uczty są desery, które w wielu przypadkach mogą Was zaskoczyć. Z festiwalowego menu wybraliśmy TOP 5 słodkich pozycji, które nie tylko dobrze się prezentują, ale także nieziemsko smakują! Sprawdźcie!

Quale - Łódź

W łódzkim Quale propozycją festiwalowego deseru jest mus z fasoli Tonka z karmelizowaną gruszką i prażynką orzechową. Więcej nie zdradzamy!

62 Bar & Restaurant - Poznań

Jeśli będziecie w Poznaniu koniecznie zajrzyjcie do 62 Bar & Restaurant. Szef Kuchni specjalnie na Festiwal przygotował dwie wersje menu. W opcji A czeka na Was sernik z owczego twarogu z czarnym czosnkiem, kruszoną bezą z popiołem, kremem cytrynowym oraz żelką kawową!

Dworek New Restaurant - Silesia (Bielsko-Biała)

Dworek New Restaurant zaprasza Gości na mleko migdałowe z kajmakiem, malinowym żelem, lodami z tymiankiem oraz ciastkiem owsianym. Kto się skusi?

Mercato - Trójmiasto (Gdańsk)

Gdańskie Mercato wszystkich miłośników nietuzinkowych słodkości zaprasza na petit four w postaci galaretki grejpfrut-lawenda oraz financiera pistacjowego!

Stara Wozownia - Pałac Mała Wieś - Warszawa

Późna jesień to zdecydowanie sezon na jabłka. Tych najlepszych, wprost z pałacowego sadu skosztujecie w festiwalowym menu Starej Wozowni!

Wszystkie propozycje festiwalowych restauracji oraz oferowane przez nie menu znajdują się na stronie www.FineDiningWeek.pl. Organizatorzy wraz z Szefami Kuchni z ponad siedemdziesięciu najwybitniejszych restauracji przewidują ogromne zainteresowanie Festiwalem. Szacuje się, że w wydarzeniu weźmie udział nawet 15 tysięcy Gości! Dlatego warto już dziś dokonać wcześniejszej rezerwacji, aby zapewnić sobie dostęp do najlepszych stolików i najbardziej pożądanych restauracji w festiwalowych miastach. Partnerem transakcyjnym festiwalu jest marka Visa, dzięki której Goście skorzystają z rabatu -30zł.

Źródło: materiały prasowe

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

60 min
2
Ciasta Krakowiak

Niektóre okoliczności wymagają szczególnej oprawy kulinarnej. Nasze ciasto kr...

Odsłon: 3836

60 min
11
Śniadania Piankowy omlet japoński

Ten przepis na omlet powinien znać każdy, kto uwielbia śniadania na słodko. J...

Odsłon: 1076

15 min
3

Polecane artykuły

Informacje Jedz zamiast ziemniaków. Pomoże zrzucić zbędne kilogramy, łagodzi stres i jest dużo zdrowszy

Z wyglądu jest jak ziemniak, w konsystencji przypomina marchewkę, a smakiem zbliżony jest do słonecznika. Jak jeść topinambur, nazywany zdrowszym z...

0
Informacje Bataty z grilla zastąpią najlepsze przekąski. Jakich przypraw używać do nich i z czym je podawać?

Bataty już od kilku lat dosyć często goszczą na naszych stołach. Można przygotować z nich frytki z piekarnika, dodać do warzywnych potrawek, a nawe...

0
Informacje Możesz go jeść bez ograniczeń również podczas odchudzania. Odkryj makaron 0 kalorii

Znasz niskokaloryczny makaron, który nie tuczy? Czy to w ogóle jest możliwe? Okazuje się, że tak! Makaron konjac to nowość z Chin, która podbija in...

19
Ewa gotuje Ewa Gotuje: Schab z rusztu na trzy sposoby oraz sernik pistacjowy

Majówka to czas, kiedy w szczególności szukamy przepisów na dania z grilla. Z pomocą przychodzi Ewa Wachowicz, która w asyście Mateusza Gesslera pr...

1