Żurek z białą kiełbasą

Żurek z białą kiełbasą
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: KatarzynaM
Doskonała zupa jeśli mamy niewiele czasu na gotowanie, a chcemy zjeść coś ciepłego :)

Składniki

Przygotowanie

  1. Do garnka z zimną wodą wrzucam białą kiełbasę, włoszczyznę, liść laurowy, ząbek czosnku i 3 ziarenka ziela angielskiego.

  2. Kiedy woda się zagotuje przyprawiam solą i pieprzem, a potem gotuje na wolnym ogniu około pół godziny, tak żeby warzywa były miękkie, a kiełbasa nie straciła smaku. Następnie dodaje koncentrat żurku i gotuję jeszcze chwilę. Zupę zabielam śmietaną 30 % bo jako jedyna mi się nie waży i można ją wlewać od razu do garnka.

  3. Żurek podaję z ugotowanym na twardo i pokrojonym w ćwiartki jajkiem. pokrojonym w kostkę chlebem i pokrojoną w plastry białą kiełbasą.

    Smacznego!

Komentarze do przepisu (1)

Futka 29 kwietnia 2016
Bardzo apetyczny żurek! Pycha! <3
Składniki
Składniki