Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 475
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 9706
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 127
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 731
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 138
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 475
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 9706
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 127
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 731
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 138
Składniki
W dosyć dużym garnku włoszczyznę, kiełbasę, czosnek, ziele angielskie i liście laurowe zalewam ok.2 litrami wody. Gotuję jakieś 30 4- 40 minut. Kiełbasę i warzywa w wyciągam, kiełbasę kroję na dosyć grube plastry. W tym czasie do garnka wlewam dobrze zamieszany zakwas. Wrzucam z powrotem kiełbasę. Dosypuję majeranek oraz sól i pieprz do smaku. Żurek gotuję jeszcze kilkanaście minut ma małym ogniu. Podaję z jajkiem na twardo, ziemniakami lub chlebem. Smak można złagodzić dodając 1 -2 łyżki śmietany 30 %. Polecam na rozgrzewkę po górskich wyprawach :)