Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ktoś mnie uprzedził... ;)
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 163
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 316
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 23
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 118
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 163
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 316
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 23
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 118
Składniki
Białą kiełbasę opłukać ,zalać 750 ml bulionu warzywnego ,dodać majeranek i gotować 10 min na wolnym ogniu. Wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki. Wlać żur i gotować dalsze 20 min. Potem dodać , zmiażdżony nożem ,czosnek. Mąkę wymieszać ze śmietaną ,kwaśną i słodką ,i wlać do zupy. Doprowadzić do wrzenia i gotować jeszcze 3 min. Doprawić do smaku solą ,pieprzem. Kiełbasę wyjąć ,pokroić w centymetrowe kawałki. Rozłożyć na talerze i zalać żurkiem.