Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
biały barszcz musi być i już ;-) szczególnie jak tak zimno...brrrrr smacznych świąt dla wszystkich ;-)
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 163
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8422
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 136
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 58
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 163
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8422
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 136
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 58
Składniki
Zakwas zrobiłam 3 dni wcześniej : proporcje na ok 1 litr cieplej,przegotowanej wody ok szklanki mąki ,wszystko mieszamy do uzyskania delikatnej,płynnej konsystencji ( woda musi być delikatnie ciepła,dodanie zbyt gorącej spowoduje powstanie grud i kluchowatej opcji ) do zakwasu dodaję 2,3 zmiażdżone ząbki czosnku i skórkę z dobrej jakości razowca Odstawiamy w chłodne miejsce lub do lodówki i mieszamy każdego dnia Tak przygotowany zakwas jest gotowy już po 3,4 dniach
Wywar przygotowałam na bazie żeberek i boczku wędzonego z dodatkiem 2 marchewek,kawałka selera,pietruszki korzeń i cebulki z dodatkiem świeżego kawałka chrzanu-wszystko gotujemy ok 1 godz do półtorej,dodając majeranek,przyprawy zakwas dodajemy na ok 15 min przed końcem gotowania i dokładnie mieszamy 10 min przed końcem wrzucam ziarna zielonego pieprzu,fantastycznie podkręca smak i dodaje lekkiej pikantności
żur serwujemy z jajkiem ugotowanym na twardo i ulubioną białą kiełbasą i pysznym razowcem z masełkiem,delikatnie zabielamy kleksem śmietanki już na talerzu Smacznego ;-)