Zupa Złej Teściowej

Zupa Złej Teściowej
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
Bardzo syta zupa, więc możemy już nie robić drugiego dania.

Składniki

  • ½ kg ziemniaków
  • 1 marchew
  • Cebula
  • 2 laski kiełbasy podwawelskiej
  • Papryka czerwona
  • Papryka żółta
  • Olej do smażenia
  • Kostka rosołowa
  • 200 ml przecieru pomidorowego
  • Puszka fasolki czerwonej
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • Papryka ostra
  • Sól

Przygotowanie

  1. 1. Ziemniaki, marchew obieramy, kroimy w kostkę zalewamy wodą, solimy i gotujemy

  2. 2. Cebule obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju
    3. Do cebuli dodajemy pokrojoną w pół plasterki kiełbasę oraz paprykę w paseczki

  3. 4. Pod koniec gotowania ziemniaków, dodajemy kostkę oraz kiełbasę z papryką
    5. Następnie dodajemy przecier pomidorowy, paprykę ostrą oraz fasolkę czerwoną

  4. 6. Na koniec zupę zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości wody i chwilkę gotujemy

  5. 7. Zupa gotowa
    8.. Smacznego

Komentarze do przepisu (6)

ErJot 22 kwietnia 2020
Rewelacyjna zupa:)
konhambos 23 kwietnia 2020
Nie znalam takiej zupy, ale za to nie jedna taka tesciowa :)
Bardzo smacznie sie prezentuje.
helenapon 23 kwietnia 2020
Musi być smaczna. Skorzystam z przepisu.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • ½ kg ziemniaków
  • 1 marchew
  • Cebula
  • 2 laski kiełbasy podwawelskiej
  • Papryka czerwona
  • Papryka żółta
  • Olej do smażenia
  • Kostka rosołowa
  • 200 ml przecieru pomidorowego
  • Puszka fasolki czerwonej
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • Papryka ostra
  • Sól
Składniki