Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prześlicznie zielona, wiosenna, zdrowa zupka ziołowa dla smakoszy i nie tylko:) smacznego:)
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 25
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 16
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 16
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 16
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 25
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 16
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 16
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 16
Składniki
Obierz cebulę, czosnek oraz ziemniaki. Czosnek posiekaj lub przeciśnij przez praskę. Cebulę pokrój w drobną kosteczkę a ziemniaki na małe kawałeczki. W garnku rozgrzej olej. Wrzuć przygotowane warzywa. Mieszając smaż 2-3 minuty. Następnie dolej bulion, zagotuj.
Cukinię pokrój w kostkę, wrzuć do garnka i gotuj, tak długo aż wszystkie warzywa będą miękkie. Szpinak opłucz, pokrój na kawałki, dodaj do zupy. Gotuj jeszcze 5 minut. Zupę zmiksuj na gładko. Przypraw solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.
Fasolkę opłucz, strączki oczyść, pokrój na duże kawałki. Wrzuć do posolonego wrzątku, pczekaj, aż woda ponownie zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj ok. 5 minut. Fasolkę przełóż do zupy, zamieszaj. Rozlej do miseczek, ew. udekoruj z kleksem kwaśnej śmietany lub jogurtu.