Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca, syta zupa, idealna na tą porę roku ;)
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 145
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 145
Składniki
Warzywa myjemy, obieramy ze skórki. Marchew kroimy w drobną kostkę, seler i pietruszkę zostawiamy w całości. Zalewamy bulionem. Dodajemy liście laurowe, ziele, pieprz ziarnisty. Dusimy do miękkości. Wyjmujemy ugotowany seler i pietruszkę, odstawiamy. Dodajemy do zupy ziemniaki pokrojone w kostkę i pora pokrojonego w cienkie półtalarki. Gotujemy do miękkości. Doprawiamy, dodajemy śmietankę. W zależności, jak gęstą chcemy mieć zupę, możemy dodać do selera i pietruszki jeszcze trochę ugotowanych ziemniaków z porą i marchewką. Blendujemy i dolewamy do naszej zupy. Dodajemy curry i jeszcze chwilę gotujemy. Smacznego:)