Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna zupa, kwaśna, kminkowa i ostra
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 14
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 200
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 170
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 14
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 200
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 170
Składniki
1, ziemniaki i marchew pokroić w kostkę, zalać wodą, posolić, dodać liść laurowy i kminek, gotować na małym ogniu przez ok 10 min, 2. boczek i kiełbasę pokroić w kostkę, usmażyć na rumiano, dodać pokrojonego w paski pora, cebulę i czosnek, dusić chwilę razem, dodać do zupy gotować, 3. gdy warzywa będą prawie miękkie, wlać barszcz, zagotować, dodać śmietanę (wcześniej rozmieszać z łyżką gorącej zupy), zupę doprawić sosem sojowym oraz ostrą papryką smacznego