Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa ziemniaczana z mięsem i rozmarynem"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24402
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24402
Składniki
Mięso umyj, pokrój w kostkę podsmaż w 2 łyżkach oleju. Warzywa obierz, umyj, marchew pokrój w kostkę. Podsmażone mięso włóż do garnka, zalej 1,3 l wody, dodaj liść laurowy, ziele angielskie i gotuj pół godziny, zdejmując szumowiny. Dodaj warzywa i gotuj jeszcze przez godzinę.
Ziemniaki obierz, umyj, pokrój w dużą kostkę. Połóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, skrop pozostałym olejem, posyp rozmarynem, solą i gałką muszkatołową. Piecz przez 40 min w temp. 200 °C.
Do gotowego wywaru dodaj upieczone ziemniaki. Gotuj do całkowitej miękkości ziemniaków. Zupę przypraw solą i pieprzem.
Czas: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień