Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawdziwie wiosenna zupa. Prosta, sycąca i pożywna, cudownie kremowa, z delikatnym czosnkowym aromatem.....
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 103
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 107
Polecam.
Odsłon: 128
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 103
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 107
Polecam.
Odsłon: 128
Składniki
Cebulę i ziemniaki pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę i smażyć przez 6-8 minut do zeszklenia.
Dodać ziemniaki, wlać bulion i gotować na średnim ogniu przez 15-20 minut.
Zupę zdjąć z ognia, dodać liście czosnku niedźwiedziego, zblendować.
Gotową zupę doprawić do smaku solą i pieprzem, zabielić śmietaną.