Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa ze szpinakiem i serkiem"
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 57
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 31
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 173
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 86
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 395
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1132
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 57
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 31
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 173
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 86
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 395
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1132
Składniki
Skrzydełko indyka opłucz, zalej 1,5 l zimnej wody, zagotuj, zdejmij szumowiny. Dodaj pokrojoną włoszczyznę (bez pora), liść laurowy, ziele angielskie, gotuj 40 minut. Pora pokrój w paski, podsmaż na łyżce masła, na pozostałym podduś szpinak, wszystko dodaj do wywaru.
Serki pokrój w kostkę, wsyp do zupy, gotuj 10 minut. Przypraw solą i pieprzem. Do śmietany dodaj kilka łyżek gorącej zupy, wymieszaj, wlej do zupy, zagotuj. Podawaj z razowym chlebem.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień