Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa ze szparagami, papryką i śmietaną"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 175
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 682
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 140
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 175
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 682
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 140
Składniki
Wołowinę umyj, zalej 1,5 l wody, dodaj obraną i umytą włoszczyznę (oprócz pora), liść laurowy, ziele angielskie i gotuj 2 godz. na malutkim ogniu, zdejmując szumowiny. Włoszczyznę i mięso wyjmij z wywaru. Ugotowaną wołowinę możesz zmielić i dodać jako farsz do pierożków.
Szparagi i pory obierz, umyj. Szparagi pokrój na mniejsze cząstki, pory na talarki. Dodaj do wywaru, gotuj 20 minut, dopraw sola, pieprzem, papryką. Gotową zupę przelej do miseczek, udekoruj kleksem śmietany i papryką.
CZAS: około 2,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień