Zupa ze świeżych warzyw z serkiem topionym

Zupa ze świeżych warzyw z serkiem topionym
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: HabibiChi
Pyszna lekka, zdrowa zupa ze świeżych jarzyn z dodatkiem serka topionego co nadaje jej delikatny kremowy smak.

Składniki

  • 1,5 l rosołu
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • Kilka różyczek kalafiora
  • 10 brukselek
  • 3-4 ziemniaki
  • pół kostki serka topionego
  • 1 łyżeczka masła

Przygotowanie

  1. Zupę możemy ugotować na bazie rosołu który nam został ponieważ wtedy będzie ona zdrowa bez konserwantów. Oczywiście jeśli nie mamy rosołu a aż tak nie zależy nam aby zupa była zdrowa możemy zastąpić rosół bulionem (1,5 L wody i 2 kostki rosołowe).

  2. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w większą kostkę i wrzucamy do zupy gotując przez 15 minut po tym czasie dokładamy pokrojoną marchewkę, selera, pietruszkę oraz brukselkę i różyczki kalafiora. Gotujemy przez kolejne 15 minut.

  3. Odlewamy nieco zupy do kubeczka i wkładamy serek topiony, mieszamy do rozdrobnienia i przelewamy do zupy. Dodajemy łyżeczkę masła.

Składniki
  • 1,5 l rosołu
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • Kilka różyczek kalafiora
  • 10 brukselek
  • 3-4 ziemniaki
  • pół kostki serka topionego
  • 1 łyżeczka masła
Składniki