Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sentymentalny powrót do lat dziecięcych i zup z robionymi kluseczkami.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 199
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 199
Składniki
Warzywa umyć, obrać, pokroić w kostkę. Schab pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać trochę oleju , wrzucić cebulę, chwilę smażyć , dodać schab , doprawić solą i pieprzem, smażyć 15 minut.
Do garnka włożyć warzywa zalać 1 1/3 litra wody, zagotować , dodać liść laurowy, ziele angielskie, oregano, doprawić solą, gotować 20 minut, dodać podsmażony schab i gotować 10 minut.
Gdy gotuje się zupa ,do miseczki wsypać mąkę, wbić jajko, dodać szczyptę soli, zagnieść ciasto. Na gotującą się zupę , skubać małe kluseczki i wrzucać do niej, całość gotować 3 minuty, doprawić śmietaną i pieprzem i gotować 2 minuty. Przed podaniem posypać natką pietruszki.