Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycąca i smaczna zupa na obiad.
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 96
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1768
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 51
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1595
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 96
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1768
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 51
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1595
Składniki
Wykonanie: Żołądki oczyścić z błonek, włożyć do wrzącej osolonej wody zaparzyć i odcedzić. Zalać ponownie wrzącą wodą, dodać listki laurowe, i pokrojony czosnek, kostki drobiowe i gotować na wolnym ogniu. Gdy żołądki będą już prawie miękkie dodać warzywa i ugotować do miękkości. Ugotowane żołądki możemy wyjąć z wywaru, pokroić w paski, włożyć z powrotem do zupy ale nie koniecznie, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Zaciągnąć śmietanką, posypać natką pietruszki lecz nie zagotować, po czym podawać.