Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
soczewica, podobnie jak i inne rośliny strączkowe, zawiera dużo łatwoprzyswajalnego białka, jest wiec wskazana w diecie wegetarian, 100 g ugotowanej soczewicy ma 116 kcal, więc nie mało ale jednocześnie zawiera sporo błonnika, co zapewnia mam na długo uczucie sytości, soczewica ma także wiele innych właściwości, przez co jej spożywanie korzystnie wpływa na nasze zdrowie
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 150
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 150
Składniki
1. soczewicę wypłukać, zalać wodą, odstawić na godzinkę, po tym czasie wstawić na kuchenkę, gotować na małym ogniu, 2. czosnek i cebulę posiekać, podsmażyć na oleju, dodać pokrojone marchewkę, selera i ziemniaki, kiedy soczewica będzie podgotowana dodać warzywa, gotować do miękkości, dodać koncentrat, doprawić solą, pieprzem i ziołami, smacznego