Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa z zielonego groszku i pora"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1750
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 118
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1750
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 118
Składniki
Por kroimy w paski, solimy i podsmażamy na maśle. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, dorzucamy do pora i chwilę smażymy. Dodajemy obraną, pokrojoną w plasterki marchewkę, pietruszkę i suszony majeranek. Warzywa zalewamy wodą i gotujemy do miękkości.
Groszek osączamy z zalewy, wrzucamy do warzyw i gotujemy jeszcze 5 minut. Na końcu do zupy wsypujemy mielony cynamon, wlewamy śmietanę, doprowadzamy do wrzenia, zdejmujemy z ognia. Zupę miksujemy, doprawiamy solą i pieprzem.
Grzanki opiekamy na suchej patelni. Wrzucamy do rozlanej do miseczek zupy. Dekorujemy ziołami.
Czas przygotowania 45 minut. Cena jednej porcji 2 złŹródło: Rewia