Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa z włoskiej kapusty"
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20244
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 155
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2148
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20244
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 155
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2148
Składniki
Włoszczyznę i paprykę umyj, obierz, pokrój. Rozgrzej masło z jedną łyżką oleju, dodaj warzywa, lekko przysmaż. Zalej litrem wody, chwilę gotuj. Dodaj pokrojoną kapustę i przyprawy. Gotuj pod przykryciem 30 minut.
Mięso, jajko, odciśniętą bułkę namoczoną w wodzie, sól i pieprz, wymieszaj. Uformuj pulpeciki, smaż na oleju 10 minut. Dodaj do zupy, gotuj jeszcze przez 15 minut.
CZAS: około 45 minutŹródło: Dobry Tydzień