Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa z wędliną i papryką konserwową"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2144
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 979
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2144
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 979
Składniki
Fasolę namocz na noc w rondlu. Ugotuj do miękkości. Cebulę obierz, posiekaj. Paprykę osącz, pokrój w drobną kostkę. Wędlinę i boczek pokrój na małe kawałki.
Masło stop na patelni, podsmaż cebulę, wędlinę i boczek. Dodaj paprykę, wymieszaj. Całość przełóż do fasolki, dodaj koncentrat pomidorowy, wymieszaj.
Przypraw do smaku majerankiem, solą i pieprzem.
Gotuj około 10 minut. Podawaj z ciemnym pieczywem.
Danie jest niedrogie, szybkie do wykonania i można wykorzystać resztki wędlin, które mamy w lodówce. Papryka nadaje mu lekko pikantny smak.
Czas przygotowania: 55 min
Ilość porcji: 6
Cena za porcję: 2,80 złŹródło: Chwila dla Ciebie