Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa z szynką i makaronem"
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 130
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 33
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6524
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 130
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 33
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6524
Składniki
Cebulę i czosnek obierz, drobno posiekaj. Oczyść marchewkę, pokrój w kosteczkę. Obraną z włókien łodygę selera posiekaj. Cukinię umyj pod bieżącą wodą, pozostaw ze skórką. Pokrój na małe kawałki. W podobny sposób pokrój szynkę drobiową.
W dużym rondlu lub garnku o grubym dnie rozgrzej olej. Wrzuć cebulę z czosnkiem, przesmaż na jasnozłoty kolor. Dodaj pozostałe warzywa oraz szynkę. Smaż, mieszając, jeszcze kilka minut.
Pomidora umieść na sicie, sparz wrzątkiem, a potem przelej zimną wodą. Obierz ze skórki, usuń gniazdo nasienne. Miąższ pokrój na ósemki. Dodaj do warzyw z szynką, zalej bulionem.
Gotuj całość na średnim ogniu ok. 10 minut. W tym czasie brokuł oczyść, podziel na różyczki. Wrzuć do zupy i gotuj do miękkości.
Makaron przygotuj według przepisu podanego na opakowaniu. Zupę dopraw solą i pieprzem, posyp bazylią. Podawaj z makaronem.
czas ok. 40 min; porcja – 290 kcal, cena 2,80 złŹródło: Świat kobiety