Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z kurek najlepsza.
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 216
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34562
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 176
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 216
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34562
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 176
Składniki
Wykonanie: Kurki umyć i namoczyć, najlepiej na noc.
Następnie w tej samej wodzie ugotować . Kaszę zalać zimną woda ( 1 szklanka) z połową łyżki masła i gotować na wolnym ogniu z solą do smaku około 20 minut.
Warzywa umyć, pokroić w cienkie paski i poddusić z resztą masła, zalać wrzącą wodą ( około szklanki) osolić i ugotować do miękkości.Połączyć warzywa z wywarem grzybowym, dodać ugotowaną kaszę, pokrojone grzybki.
Wlać mleko ze śmietaną i przyprawić solą i pieprzem do smaku. Rozlać na talerze i posypać natką pietruszki.