Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To pikantna, rozgrzewająca zupa. Jest idealna kiedy na dworze robi się chłodno, bo wtedy warto pomyśleć o przygotowaniu rozgrzewającej zupy. Poza tym zupa zawiera soczewicę, którą warto włączyć do swojej diety.
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 701
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 188
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 701
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 188
Składniki
Cebulę i paprykę pokroić w kostkę, podsmażyć na oliwie wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Całość przełożyć do garnka i zalać wodą (początkowo jednym litrem, jeśli zupa wyjdzie za gęsta dolać więcej wody), dodać przyprawy i soczewicę. Zagotować, następnie dodać pomidory z puszki i przecier pomidorowy. Zupę gotować, na małym ogniu, do miękkości soczewicy – uważając, by jej nie rozgotować, ponieważ łuskana czerwona soczewica łatwo się rozpada. Na koniec, w razie potrzeby doprawić. Zupę podać posypaną posiekaną natką pietruszki.