Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa z soczewicy"
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 61
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 132
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 9575
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 186
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 35
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 61
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 132
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 9575
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 186
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 35
Składniki
Soczewicę przepłucz, namocz przez noc.
W dużym garnku rozgrzej tłuszcz, wsyp curry, kolendrę i kumin. Praż chwilę, po czym dodaj imbir, startą na tarce marchew oraz pietruszkę i podgrzej. Zalej całość wodą i doprowadź do wrzenia.
Dorzuć pokrojone w kostkę ziemniaki, soczewicę i dosyp sól. Gotuj około pół godziny.
Następnie dodaj przecier pomidorowy, wlej sok z limonki, mleko i wymieszaj całość z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Potrzymaj zupę na małym ogniu jeszcze kilka minut. Gotową posyp kolendrą.Źródło: Kurier TV