Zupa z soczewicy

Zupa z soczewicy
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: POMPOLINA
pyszna sycąca zupa w sam raz na obiad w zimowy dzień.

Składniki

Przygotowanie

  1. soczewice zalewamy wodą i gotujemy aż zmięknie (uwaga aby jej nie rozgotować)

  2. mięso mielone podsmażamy na patelni wraz z cebulką pokrojoną w kostkę. Gdy już będzie gotowe dodajemy przeciśniety przez praskę czosnek, przecier pomidorowy. Wszystko doprawiamy sola, pieprzem, papryką w proszku, pieprzem cayenne. Chwilę wszystko podsmażamy

  3. całą zawartość patelni wlewamy do gotującej się soczewicy. Gotujemy wszystko razem jeszcze kilka minut. Sprawdzamy czy smak jest odpowiedni. Jeśli nie to dodajemy jeszcze przypraw. Zupa powinna mieć paprykowy dość ostrawy smak.

  4. pod koniec gotowania dodajemy śmietanę. Chwilkę gotujemy i gotowe:)

  5. SMACZNEGO:))

Komentarze do przepisu (4)

Ewaaa 04 lutego 2014
pyszna, pożywna zupa, super :)
Izabela87 05 lutego 2014
Takiej zupki szukałam :))
alutka50 03 kwietnia 2014
Wygląda jak sraczka
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki