Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa z soczewicą na ostro"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1750
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 118
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1750
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 118
Składniki
Łodygę selera naciowego oczyść, opłucz, pokrój na kawałeczki. Obie papryki oczyść, potnij w kosteczkę. Chili rozetnij, czubkiem noża usuń pestki, strączek opłucz i drobno posiekaj. Soczewicę przełóż na sitko, opłucz pod bieżącą wodą, dobrze osącz.
Potem przesyp do garnka. Zalej bulionem. Dołóż pokrojone wcześniej warzywa. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem jeszcze około 15 minut. Cebulę oraz czosnek obierz, grubo posiekaj, zeszklij na rozgrzanym oleju. Wymieszaj z pomidorami z puszki i koncentratem pomidorowym, krótko razem podsmaż.
Następnie dodaj do gotującej się soczewicy z warzywami. Całość przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Zupę gotuj jeszcze około 10 minut.Źródło: Naj