Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa z selerem, marchewką i kaszą perłową"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 220
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 518
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 220
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 518
Składniki
Mięso zalej 1,5 l wody, dodaj ziarna ziela angielskiego i liście laurowe, gotuj 20 minut, zdejmując szumowiny. Marchew i seler pokrój w grubą kostkę, pietruszkę w kilka części. Wrzuć do zupy pokrojone warzywa i całą cebule (w łupinach), gotuj 20 minut. Dodaj kilkakrotnie wypłukaną kaszę perłową. Zmniejsz ogień, gotuj zupę na małym ogniu do miękkości kaszy.
Zupę dopraw do smaku solą, pieprzem, maggi, możesz też dodać pół łyżeczki sosu sojowego lub pół łyżeczki przyprawy do zupy. Po ugotowaniu wyjmij z zupy pietruszkę. Dopraw ją posiekanym szczypiorkiem. Podawaj z chlebem razowym lub grzankami.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień