Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa z sandaczem i makaronem"
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1068
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11137
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1068
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11137
Składniki
Ryby oczyść z łusek, umyj, spraw, odetnij głowy i ogony. Przekrój wzdłuż kręgosłupa, usuń ości, mięso pokrój na kawałki, skrop sokiem z cytryny.
Cebule obierz, pokrój na plasterki. Czosnek obierz, posiekaj. Oliwę rozgrzej w rondlu, obsmaż ryby.
Dodaj cebule i czosnek, oprósz solą i pieprzem, duś 10 min. Dodaj bulion, koncentrat pomidorowy, liście laurowe i ziele angielskie, gotuj 10 minut.
Ryby wyjmij z wywaru łyżką cedzakową, zupę przecedź przez gęste sito, zagotuj. Makaron połam, włóż do zupy, ugotuj.
Dodaj ryby, podgrzej. Przypraw sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
<strong>Przepis przysłała Maria Koper z Koronowa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie