Zupa z sałaty i grzybów

Zupa z sałaty i grzybów
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Kolejny raz, sorki za powtarzanie…Kochani, nie marnujcie jedzenia. Wiemy, sztampowo to brzmi, jednak to nie tylko nasze czcze gadanie. Tak robimy na co dzień. Bawcie się podczas gotowania, miejcie wizję, bo z serducha wychodzi to, co najlepsze.

Składniki

  • 1 opakowanie miksu sałat
  • 1,5 l bulionu warzywnego
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 mały seler korzeniowy
  • 4 ziemniaki fioletowe
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 200 g boczniaków
  • 1 łyżka masła
  • śmietana 18%
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Jarzyny ścieramy na tarce o dużych oczkach.
    Cebulę i czosnek siekamy.
    Grzyby kroimy w paski.
    Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę.
    Całość dusimy na maśle, doprawiając solą i pieprzem.

    Miks sałat gotujemy w bulionie warzywnym, studzimy i miksujemy.

    Do bulionu wrzucamy warzywa, gotujemy do miękkości.

    Zupę zabielamy śmietaną (wg uznania).

Komentarze do przepisu (9)

kuchmariola63 03 września 2018
Super zupka.
bryssska 03 września 2018
Pyszna zupka ;-D
babcitereskiciasta 03 września 2018
Zupka rewelacyjna, po zdjęciu to widać.:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 opakowanie miksu sałat
  • 1,5 l bulionu warzywnego
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 mały seler korzeniowy
  • 4 ziemniaki fioletowe
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 200 g boczniaków
  • 1 łyżka masła
  • śmietana 18%
  • sól, pieprz
Składniki