Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa z rzodkwią"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 285
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 137
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4947
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2324
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 285
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 137
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4947
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2324
Składniki
Odkąd moja córeczka urosła i zaczęła jeść posiłki ze mną, przykładam dużą wagę do zdrowego gotowania. Ta zupka jest dowodem. Przepis przysłała Aleksandra Misiuk z Porajowa
Marchewki i ziemniaki pokrój w kostkę, por w paseczki, seler oczyść. Warzywa zalej wodą w rondlu, oprósz solą, gotuj do miękkości.
Rzodkwie pokrój w kostkę. Dodaj do miękkich warzyw, gotuj jeszcze 5 minut. Natkę opłucz, osusz, posiekaj. Gorącą zupę rozlej do talerzy, dodaj śmietanę. Posyp natką i pieprzem białym.
Czas przygotowania 30 min, ilość porcji 6, cena za porcję 1,60 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie