Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i zdrowa zupa roszponkowa z prażonymi pestkami słonecznika.
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 180
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 180
Składniki
Roszponkę pozbawić korzonków. Pestki słonecznika uprażyć na suchej patelni. Pokrojone w niezbyt drobną kostkę szalotki zeszklić na oleju. Dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i zalać bulionem. Gotować ok. 15 minut. Ziemniak powinien być miękki. Dodać listki roszponki i gotować ok.2 minuty. Całość zmiksować i doprawić do smaku solą i pieprzem. Zupę podajemy posypaną pestkami słonecznika.