Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa z pulpecikami rybnymi"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 41
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 44
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 39
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 41
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 44
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 39
Składniki
Marchewki oraz pietruszkę pokrój w talarki a seler w kostkę. Sprawione ryby starannie opłucz, podziel na mniejsze części. Włóż do garnka wraz z głowami, ogonami i płetwami. Dodaj listki laurowe, ziarenka pieprzu oraz ziela angielskiego, 1 obraną cebulę, pokrojone warzywa i zalej 1,5 l wody. Gotuj 40-60 min.
Następnie wywar przecedź. Dodaj do niego warzywa (bez cebuli), dopraw solą i pieprzem.
Z ugotowanych ryb oddziel mięso. Bułkę kajzerkę namocz w mleku. Cebulę, która została posiekaj w drobną kostkę i zeszklij na maśle. Mięso z ryb zmiel w maszynce.
Przełóż do miski, dodaj przestudzoną cebulę, odciśniętą z nadmiaru mleka bułkę, jajko, imbir oraz gałkę muszkatołową, dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Z masy uformuj kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Każdą delikatnie obtocz w mące.
Wywar podgrzej. Gdy zacznie wrzeć, wrzuć rybne pulpeciki, gotuj na małym ogniu 8-10 min. Na koniec dodaj posiekaną natkę.
80 minut. Porcja: 250 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie