ZUPA Z PULPECIKAMI

ZUPA Z PULPECIKAMI
> 5-6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: illonaw26
Pyszna i pożywna zupka, w sam raz na zimę:) Przepis zdobyty ob mamy:)

Składniki

  • mięso mielone, 1 kg
  • woda, 3l
  • Pory (biała część), 3szt
  • Pieczarki (lub świeże grzyby z lasu), 0,5kg
  • masło (do smażenia), 2-3łyżki
  • Serek topiony (pieczarkowy lub śmietankowy), 3szt- te długie, prostokąciki
  • sos sojowy, kilka kropel
  • sól, pieprz, (do smaku)

Przygotowanie

  1. Mięso mielone doprawić tak jak na pulpety. Z gotowej masy formować malutkie pulpeciki. Wodę zagotować z 2-ma kostkami rosołowymi. Na gotującą wodę wrzucić pulpeciki i gotować ok. 15min.

  2. Pory(w krążki) i pieczarki(w kostkę) pokroić, podsmażyć na maśle i wrzucić do garnka. Gotować do miękkości.

  3. Serki roztopić w wywarze z zupy i z ciepłą wodą( niepełna szkl.) Wlać do zupy i jeszcze chwilkę podgotować. Doprawić do smaku + kilka kropel sosu sojowego.

  4. Smacznego!

Komentarze do przepisu (5)

angel58 21 stycznia 2010
fajny pomysł,dzięki:)
renka 21 stycznia 2010
Podoba mi się ta zupka ,wędruje do ulubionych ;)
Marzenna70 21 stycznia 2010
wydaje się że jest smakowita.dodaje do ulubionych:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • mięso mielone, 1 kg
  • woda, 3l
  • Pory (biała część), 3szt
  • Pieczarki (lub świeże grzyby z lasu), 0,5kg
  • masło (do smażenia), 2-3łyżki
  • Serek topiony (pieczarkowy lub śmietankowy), 3szt- te długie, prostokąciki
  • sos sojowy, kilka kropel
  • sól, pieprz, (do smaku)
Składniki