Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawdziwki czy borowiki szlachetne ? Biorę w ciemno i te i tamte. To dla mnie król grzybów leśnych. Innymi też nie gardzę, bowiem też są pyszne. Preferuję marynowane, suszone, ostatnio w sosie śmietanowym. Tym razem wykorzystałem do przyrządzenia zupy.
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1337
Po prostu ciepła kanapka. Robi się błyskawicznie i dobrze smakuje. Polecam.
Odsłon: 5137
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 240
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 317
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1337
Po prostu ciepła kanapka. Robi się błyskawicznie i dobrze smakuje. Polecam.
Odsłon: 5137
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 240
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 317
Składniki
Grzyby oczyściłem, umyłem, pokroiłem w dość grube plastry. Zalałem zimną wodą, dodałem przekrojoną na pół cebulę, listki laurowe , ziele angielskie, zagotowałem. Odstawiłem, usunąłem przyprawy i cebulę. Wodę z gotowania zachowałem. Następnego dnia ponownie zagotowałem w wodzie z gotowania prawdziwków, dodałem ugotowane wcześniej pokrojone w kostkę ziemniaki. Doprowadziłem do wrzenia, zagęściłem rozmieszaną w śmietanie mąką. Doprawiłem solą i pieprzem. Przed podaniem posypałem posiekaną natką pietruszki.