Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienna zupa z porem i jarzynami.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 85
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 40
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 116
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 85
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 40
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 116
Składniki
Z porów odciąć twarde białe końcówki, usunąć twarde zielone wierzchnie liście, przekroić je wzdłuż na pół i umyć dokładnie pod bieżącą wodą, zwracając uwagę na piasek nagromadzony pomiędzy liśćmi.
Umyte pory pokroić na paski o szerokości do 1 cm.
Marchewkę, seler i pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
W rondlu rozgrzać masło, dodać pora oraz jarzyny i dusić pod przykryciem do miękkości. Miękkie jarzyny można zmiksować, choć nie jest to konieczne.
Dodać sól i pieprz do smaku, uzupełnić 1 litrem wody, doprowadzić do wrzenia i gotowe!
Zupę można podawać z serem żółtym oraz grzankami.