Zupa z podpieczonym czosnkiem

Zupa z podpieczonym czosnkiem
> 3-4 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Espanol2011
Niecodzienne rozwiązanie obiadowe

Składniki

  • 36 kromek chleba posmarowanych Oliwą z Oliwek Virgen Extra z regionu Baena, posypanych startym serem kozim, przypieczonych i za
  • 1/10 litra Oliwy z Oliwek Virgen Extra z regionu Baena
  • 8 ząbków czosnku, pokrojonych w cienkie plasterki,
  • 150 gr szynki Serrano drobno posiekanej
  • 1,5 litra gorącej wody
  • 2 łyżki dobrego octu winnego
  • sól i świeżo zmielony pieprz

Przygotowanie

  1. Podsmażyć szynkę i czosnek na oliwie, następnie dodać gorącej wody, sól i ocet winny według uznania

  2. Rozłożyć do 6 miseczek. W każdej umieścić 6 kromek chleba i podawać bardzo ciepłe.

  3. Pieprz należy dodać według uznania, przed położeniem chleba.

Komentarze do przepisu (3)

andzia1982 23 lutego 2012
Hmm 36 kromek na 2-4 osób???
alutka50 24 lutego 2012
A na deser stoperan!
Konto usunięte 24 lutego 2012
Szok - nie wiem co to ???????????????
Składniki
  • 36 kromek chleba posmarowanych Oliwą z Oliwek Virgen Extra z regionu Baena, posypanych startym serem kozim, przypieczonych i za
  • 1/10 litra Oliwy z Oliwek Virgen Extra z regionu Baena
  • 8 ząbków czosnku, pokrojonych w cienkie plasterki,
  • 150 gr szynki Serrano drobno posiekanej
  • 1,5 litra gorącej wody
  • 2 łyżki dobrego octu winnego
  • sól i świeżo zmielony pieprz
Składniki