Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa z płatkami migdałowymi"
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3150
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 253
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3150
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 253
Składniki
Na oleju podsmaż posiekane chili i cebulę. Dodaj brukselkę i smaż razem. Wywar podgrzej, przypraw curry, zalej warzywa. Gotuj ok. 20 min. Wyjmij kilka brukselek, resztę zupy zmiksuj.
Zupę zagęść śmietaną oraz mąką. Przypraw do smaku wegetą, sokiem z cytryny, solą. Udekoruj zrumienionymi płatkami migdałowymi oraz odłożonymi brukselkami.
<strong>Paulina Borowska z Glinian</strong>
Porcje 5. 40 min. Cena 1,60 zł. Kalorie 185 kcal.Źródło: Takie jest życie