Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa z pietruszki i topinamburu"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 535
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 275
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 535
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 275
Składniki
Warzywa obierz, odłóż jedną marchew, resztę pokrój na równe kawałki. Wszystkie warzywa podsmaż na rumiano na oleju. Natkę umyj, zwiąż bawełnianą nitką i włóż do zimnego bulionu. Dodaj podsmażone warzywa i zagotuj. Zmniejsz ogień, gotuj jeszcze przez 30 minut.
W tym czasie zrób grzanki. Bułkę pokrój w kosteczkę i zrumień na suchej patelni. Dodaj masło, a gdy się rozpuści, posyp grzanki papryką i wymieszaj.
Wyjmij niepokrojoną marchew i natkę. Dodaj pokrojony serek i tymianek. Gdy serek się rozpuści, zmiksuj zupę, dopraw pieprzem do smaku. Podawaj z grzankami, oliwą, marchewką pokrojoną w talarki i natką.
Topinambur
Czyli słonecznik bulwiasty dostarczy wielu witamin i doda potrawom lekko orzechowego posmaku.Źródło: Naj