Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza domowa zupa z pieczonych pomidorów, ze świeżą bazylią i całym mnóstwem czosnku. Nawet w środku zimy można trafić całkiem ładne pomidory w okazyjnej cenie.....
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 33
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 299
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1291
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 126
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 33
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 299
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1291
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 126
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Na dużą blachę wyłożyć połówki pomidorów, cebulę pokrojoną w ćwiartki i obrane ząbki czosnku. Skropić oliwą, posypać solą i pieprzem. Piec przez około 40 minut.
Upieczone warzywa przełożyć do garnka, dodać listki bazylii i szklankę bulionu, zmiksować do gładkiej konsystencji. Gdyby zupa była zbyt gęsta dodać nieco więcej bulionu.