Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa z pęczakiem i grzybami"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Piersi z kurczaka umyj, pokrój w kostkę, oprósz solą i pieprzem. Marchewki i pora pokrój w plastry, ziemniaki w kostkę. W dużym garnku rozgrzej masło klarowane, podsmaż mięso, mieszając. Dodaj pora, marchewkę i grzyby, smaż kilka minut, cały czas mieszając. Zalej je 1,5 l wody, dodaj przyprawy, gotuj pół godziny na małym ogniu.
Kaszę opłucz kilkakrotnie pod bieżącą wodą. Dokładnie osącz. Dodaj do zupy, gotuj na małym ogniu. W drugim garnku ugotuj pokrojone ziemniaki. Dodaj je do zupy.
Gotuj zupę jeszcze 10-15 minut. Podawaj ją ze szczypiorkiem lub natką.Źródło: Dobry Tydzień