Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa z ogórkami i cukinią"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 37
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 31
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 69
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 37
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 31
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 69
Składniki
Kości wieprzowe, wołowe i skrzydełka włóż do garnka. Zalej 1,5 l wody, dodaj ziarna ziela angielskiego, liść laurowy. Gotuj 40 minut, zdejmując szumowiny. Marchew, pietruszkę i seler obierz, opłucz, pokrój w kostkę, dodaj do zupy. Gotuj kolejne 30 minut.
Z wywaru wyjmij kości i skrzydełka. Pory pokrój w plasterki, a cukinię i ogórki w kostkę. Do zupy dodaj pory, gotuj 10 minut, następnie dodaj cukinię i ogórki. Gotuj 10 minut.
Kawałek młodej kapusty posiekaj w wąskie paski. Z kapusty odkrój głąb (białą część w środku kapusty), posiekaj go w kostkę. Posiekane listki kapusty wrzuć na kilka minut do gotującej się zupy, tak by nie straciły koloru. Zdejmij zupę z ognia, wrzuć posiekany głąb kapusty. Zupę podawaj z pieczywem z masłem.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień